Илиян Радулов стартира с победа на турнира Мастърс на най-добрите осем тенисисти до 18-годишна възраст в Китай

0
37

Илиян Радулов стартира с успех на турнира Мастърс на най-добрите осем тенисисти до 18-годишна възраст, който се провежда на твърда настилка в китайския град Чънду.

Българинът победи в първата си среща номер 13 в световната ранглиста за юноши Артюр Жеа (Франция) с 6:3, 6:4 за 1:35 час, след като направи пет пробива в двубоя.

В другия мач от група „А“ вторият в света при юношите Родриго Пачеко (Мексико) спечели срещу И Чжоу (Китай) с 6:2, 7:6(7) за 1:33 час.

Осемте тенисисти са разпределени в две групи, а първите двама от всяка ще се класират за полуфиналите.

В момента Илиян Радулов се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши. През тази година той спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон, а освен това достигна до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши – Откритото първенство на Австралия и „Ролан Гарос“. Българинът спечели и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той триумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара.

Радулов е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината. През 2018 година Адриан Андреев завърши на трето място.

Източник: БТА

Leave a reply